FAGEM i Foment del Treball aposten per augmentar el potencial industrial del Maresme abans de 2030

Sandra Garcia,


La Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) s’ha reunit aquest dijous amb el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, i la presidenta de Fepime, M. Helena de Felipe per traslladar les principals necessitats de les empreses del Maresme i conèixer el nou paper de la federació en l’estructura de la patronal després de la integració de Fepime dins de Foment de Treball.

La FAGEM i Foment del Treball s’han marcat com a repte durant la trobada augmentar el potencial industrial de la comarca de l’actual 15% al 25% que havia tingut anys enrere. Sánchez Llibre s’ha compromès amb la federació a portar a terme les sinergies necessàries perquè aquesta reindustrialització sigui una realitat ja al 2030. Una via que passa per poder disposar de més mitjans i que el Maresme torni a ser punter en sectors con el tèxtil però també acapari d’altres com el metal·lúrgic o el farmacèutic.

Les connexions, clau per vendre la comarca a l’exterior

Entre les necessitats bàsiques específiques del territori l’empresariat de la comarca ha tornat a reclamar millores en les connexions amb Barcelona, amb la resta del territori, i amb Europa, “un element clau si volem vendre i vendre’ns a l’exterior”, tal i com ha puntualitzat Moré. “La FAGEM té el meu compromís que farem el que estigui a les mans de Foment per fer realitat millores en les infraestructures ferroviàries i arribar a aconseguir la connexió directa del tren fins l’aeroport”, ha insistit el president de Foment del Treball.

Els empresaris presents durant la trobada han posat de relleu la necessitat que les infraestructures estiguin al servei de l’empresariat; que la col·laboració publicoprivada sigui quelcom real; una política global que defensi el món industrial i buscar mà d’obra qualificada a partir de reforçar la col·laboració amb el món universitari i els centres de formació professional.

El president de Foment s’ha compromès a treballar per ampliar els recursos que arriben a les empreses de la comarca. “La FAGEM és la patronal més important i més decisiva a la comarca i aquest fet s’ha de destacar”, ha insistit Sánchez Llibre.

El Maresme destí turístic

L’impuls de l’economia maresmenca i del teixit empresarial comarcal passa també per impulsar el Maresme com a destí turístic de referència, fent un esforç per buscar un tipus de turisme lligat a la gastronomia, l’artesania i al patrimoni cultural, punts forts distintius del territori.

Si aquestes dos sectors tiren endavant, ha dit Moré en referència al tèxtil i al turisme, la resta de sectors aniran sumant.

El paper de FAGEM en la nova configuració de Foment

Durant la trobada s’ha explicat també el procés d’integració de Fepime a Foment, iniciat per reforçar la defensa de la petita i mitjana empresa. Aquesta incorporació beneficiarà les pimes, microempreses, autònoms, empreses familiars, i en general el teixit empresarial de la comarca, el qual disposarà d’un suport instrumental més potent per fer-se escoltar.

A partir del 7 de novembre, quan es faran efectius els canvis a la patronal, la FAGEM disposarà de més solvència, més agilitat i tecnològicament més serveis per donar resposta a les empreses de la comarca en situacions de crisi. “El més important és donar resposta a les necessitats dels empresaris de la comarca” ha destacat Sánchez Llibre.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Envia'ns el teu cv a stosca@fagem.org, amb el número de referència de l'oferta i ens posarem en contacte amb tu.

La FAGEM és membre de:

Modificar cookies